Vampire Academy

queen tatiana Pictures, Images and Photos

tisdag 25 oktober 2011

Yttersta Offret - Richelle Mead

queen tatiana Pictures, Images and Photos
Rose sitter i fängelset för att ha mördat drottningen i moroi-världen (vilket hon inte har gjort), samtidigt så försöker Roses kompisar att bevisa att hon är oskyldig. Men tiden är knapp, hon har bara två veckor på sig innan hon ska avrättas.
Har Dimitri verkligen kommit över skulden han känner efter han förvandlades tillbaka till dhampir? Och kommer Rose och Dimitri bli "sams" innan det är försent?

Vad händer i boken? OBS SPOILERS om du markerar det som är överstrycket syns det som står bakom det. inlägget är inte helt klart


Boken börjar med att Rose sitter i fängelset. I brist på något att göra kollar hon till Lissa och ser att hon handlar en klänning till begravningen med Adrian som är ganska så full.
Hon kontaktar också Tatiana genom att låta spöken komma till henne. Tatiana säger att lappen Rose fick hade hon skrivit.
  Efter 2:a kapitlet så märker Rose att hennes band till Lissa har försvunnit, men det är kortvarigt.
Dagen efter är själv begravningen.
Helt plötsligt är det något som blåser i luften. Det är statyn av tidigare drottning, Alexandra, och det blir kaos på hovet eftersom att alla vill bort från hovet efter sprängningen. Samtidigt hör Rose att det är någon som attackerar vakterna i fängelset. Det visar sig att det var Eddie, Adrian, Mikhail och Dimitri.

Lissa hade planerat det här för att få mer tid att ta reda på sanningen. Den som hade sprängde statyn var Abe.
Rose och Dimitri rymmer från hovet med bil men inte utan hinder så klart!
Sen kommer också Sydney in i bilden. Dom (Rose, Dimitri och Sydney) åker till en litet samhälle och tar i på hotell. Som man förstå så kan inte Rose sitta still och vill hjälpa Lissa med utredningen. 
Så hon försöker komma ut genom hotelldörren men det är ju så klart är det svårt eftersom Dimitri stoppar henne. Men Rose upptäcker att man faktiskt kan överraska honom; hon upptäckte det när hon kysste honom och sen slog honom.
Efter en del sökande och polisen i blandande så är dom tvungna att åka till ett annat ställe.  De kom till ett ställe där moroier, dhampirer och människor lever tillsammans. Där träffar Rose Joshua. Han är en dhampir. Joshua verkar fatta tycke för Rose och Dimitri råder henne att hon inte ska uppmuntra honom för mycket. Men Rose tror inte på Dimitri. 
Sydney, Dimitri och Rose  åker in till en mindre by för att Sydney skulle kunna ha tillgång till internet och ström. Hon skulle nämligen kolla upp information om Eric Dragomir och hans utomäktenskapliga barn. Medan Sydney gör det går Dimitri och Rose till ett bibliotek. Där de kollar igenom ett reseguide-bok och se var de ville åka om de inte var tvungna vara på resande fot. Samtidigt är Lissa kandidat till drottningtronen. Första testet är att vara ute i skogen under dag-tid. 
Sydney fick reda på att den som står på kontot är Sonya Karp.