Vampire Academy

queen tatiana Pictures, Images and Photos

lördag 29 januari 2011

Vampyrer Suger

Sylvass Dissning
Sätt tänderna i den hysteriskt roliga parodin VAMPIRE SUCKs förlängda verison BITE ME med ännu mer snaslös humor och blodigt allvar.
Becca, en ångestfylld tonåring på en ny Highschool, står plötsligt mellan två övernaturliga beundrare - en lynnig vampyr och en extremt hårig varulv.
Den skrattretande komedi, skapad av två av begåvningarna bakom Scary Movie, och med bland andra Ken Jeong (Baksmällan) i rollerna, lär få er att yla om mer.


Jag tyckte att filmen var bra men den kunde vara roligare. Den var en blandning av alla 4 filmerna. Mest Twilight, New Moon och lite av Eclipse och Breaking Dawn.
Betyg: 4

Jag finns - Maja-Maria Henriksson

"En självbiografi skriven direkt från hjärtat, som går direkt in i läsarens hjärta och berör och får tårarna att rinna" - Carina Jäderström, Resumé

Blundar jag finns jag inte,tänker Johanna när smärtan från Vedins känga borrar in i huvudet.
Hon försöker ställa sig upp men Vedin trycker sin sula mot hennes öra som om han fimpar något.
Johanna vet att hon inte kommer att lyckas resa sig idag heller.
Allting borde vara bra i Johannas liv. Hon borde ha kompisar, trivas i skolan, göra det som andra 14-åringar gör. Men Johannas liv är inte som andras. I skolan blir hon misshandlad av två pojkar. Hemma blir hon det av sin mamma.
Jag finns bygger på författarens egen uppväxt. Det är en berättelse om överlevnad mot alla odds, om mod och kraft att bryta sig loss.

"Jag finns är Maja-Maria Henrikssons uppmärksammade och hyllade debut som författare."
- Svenska Dagbladet
"...påfallande välskriven i sitt sammanbitna allvar och sin återhållsamma vrede"
- Magnus Haglund, Expressen
"Maja-Maria Henriksson har skrivit en stark och hjärtskärande berättelse om sådant som inte ska få hända men som likväl sker om  och om igen i den värld där undomar borde få känna sig trygga."
- Johan Werkmäster, Göteborgs-Posten
Jag tyckte boken var bra! Men tyvärr var det hemskt vad Johanna blev utsatt för. Men slutet var bra.
WWWW