Vampire Academy

queen tatiana Pictures, Images and Photos

fredag 31 december 2010

Öppet hav- Annika Thor

Kriget är slut och Steffi tar studenten. Nu måste hon besämma sig vart hon hör hemma.
I sverige, i Wien eller kanske släktingarna i Amerika?
Steffis val blir inte enklare av att Sven dyker upp, på själva fredsdagen, och känslor hon trodde var döda vaknar på nytt. För Nelli är det enklare. Hoon vill inget annat än att få stanna på ön hos tant Alma och farbror Sigurd. men vill de ha henne kvar? Hon är ju inte deras barn, inte på riktigt. Kanske är det med Steffi hon ska vara, och med pappa - om han fortfarande lever.

Öppet hav är den fjärde och sista delen i serien om Steffi och Nelli 

Havets djup- Annika Thor

"När de reste från Wien för länge sedan, före kriget,lovade Steffi mamma och pappa att ta hand om Nelli. Hon är inte säker på att hon lyckats med det."
I snart fyra år har Steffi och hennes lillasyster varit i Sverige. Steffi går i läroverket i Göteborg. Nelli är kvar hos sin fosterfamilj på ön i havet.
När ska kriget ta slut? undrar Steffi. När ska hon få träffa mamma och pappa igen?
Hon var bara tolv år när hon skildes från dem på järnvägsstationen i Wien. Nu är hon snart sexton, på väg att bli vuxen. hela livet ligger framför henne.
Om bara kriget kunde ta slut...
Havets djup är en fristående fortsättning på En ö i havet och Näckrosdammen.

Näckrosdammen-Annika Thor

Steffi ser fram emot at börja i läroverket i Göteborg och att få nya vänner. Men allra mest ser hon emot att få träffa Sven, som hon lärde känna när hans familj var sommargäster på ön.
Sven är arton år och Steffis hemliga kärlek.
Själv är hon bara tretton och vet inte riktigt om hennes känslor är besvarde.
Lika starkt som Steffi längtar efter kärleken saknar hon sina föräldrar som är kvar i Wien. När Steffi och hennes lillasyster Nelli skickades till Svrige för att komma undan judeförföljelserna trodde hon att hela familjen snart skulle återförenas . men nu har det gått ett år sedan flickorna kom till ön i havet, och än har föräldrarna inte kommit iväg.

Näckrosdammen är en fristående fortsättning på den Augustnominerade En ö i havet.